blog

Woensdag 12 december komt de zaak van Jos B., verdachte in de zaak van Nicky Verstappen, voor het eerst voor de rechter. Tijd voor Max spreekt hierover met journalist Thomas Kusters, die de zaak Nicky Verstappen al heel lang volgt.

Als het aan woonwagenbewoners in Limburg ligt, moeten er 428 standplaatsen bijkomen. Zoveel mensen staan er op een wachtlijst. Dat blijkt uit onderzoek van L1 onder alle gemeenten en woningcorporaties in de provincie.

De stille sleutel tot de verkiezingswinst ligt in Brabant, dat maakt deze hele grote provincie zo interessant: Brabant is Nederland in het klein. Daarom was deze provincie zo relevant om voor de NOS te volgen tijdens de Provinciale Statenverkiezingen.

Zoals in mijn blog beschreven ben ik specialist in de zaak van de mysterieuze dood van Nicky Verstappen. Mijn taak is om nieuws zo snel en accuraat mogelijk te verslaan. Maar ook uitleggen en duiden. Dat doe ik met verschillende verhalen.

Weert landelijk op de kaart zetten, dat gebeurde eigenlijk tijdens en voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. Voor de NOS volgde ik de ontwikkelingen op de voet en maakte ik verschillende bijdrages samen met collega's.

Aan de vooravond van de inhoudelijke behandeling van de rechtszaak Michael P. maakte ik een verhaal over Tbs. Aan de hand van een oproep van Tbs-advocaten werden zwaktes ivan het systeem bloot gelegd. 

Zo vaak had ik er al over geschreven en over verteld: de Bandidos. De beruchte motorclub zette begin 2015 voet aan Nederlandse bodem en dat veroorzaakte veel onrust.

Hij kwam uit Weert en was de 'rotste appel sinds tijden' van het Nederlandse politiekorps, volgens de toenmalig korpschef. Het gaat om politiemol Mark M.

De ontwikkelingen rond een van de grootste champignontelers van het land volgde ik op de voet en deed ik onderzoek naar het bedrijf. Het genoot tot augustus 2012 na een inval van de de politie die faam. Ruim vier jaar na dato lag er een vonnis.

Het taxigebruik van wethouder Satijn uit Venlo is in 2015 fors verminderd nadat daar kritiek op was.