HET ZUIDEN HEEFT EEN SCHAT AAN VERHALEN

Ruim 22 jaar na de dood van Nicky Verstappen is er dan eindelijk een rechtszaak. Jos B. staat terecht. Thomas Kusters volgt de zaak intensief voor de NOS en praat luisteraars in twee podcasts bij over de ontwikkelingen en verwachtingen.

Podcast De Dag: Jos B. spreekt - maar wat zegt hij?

Wat niemand had verwacht, gebeurde vanochtend toch: Jos B. kwam met een verklaring over Nicky Verstappen. Maar die verklaring schept geen duidelijkheid over wat er in augustus 1998 met het 11-jarige jongetje is gebeurd. Wat betekent dit voor het proces?

Luister hier de podcast bij de start van de inhoudelijke behandeling

28-09-2020 

Podcast De Dag: de zaak Nicky Verstappen - 2 verhalen, 1 vonnis

In de podcast een terugblik op een beladen en confronterend proces waarin zowel nabestaanden als hoofdverdachte emotionele verklaringen aflegden. Een proces waarin twee werkelijkheden geschetst werden die niet met elkaar te verenigen zijn.

Luister hier de podcast op de dag van de uitspraak

 

20-11-2020

Nieuws

Dossier jeugdcriminaliteit

De jeugdcriminaliteit verhardt. Wat betekent dat voor de straffen en vervolgens voor de jeugdgevangenissen? Met die vraag gingen David van Hulzen van de NOS en Thomas aan de slag. Dat leverde diverse verhalen op voor website, radio en televisie van de NOS. Ze zijn terug te lezen, kijken en luisteren in het portfolio

Lees meer