blog
Zoals in mijn blog beschreven ben ik specialist in de zaak van de mysterieuze dood van Nicky Verstappen. Mijn taak is om nieuws zo snel en accuraat mogelijk te verslaan. Maar ook uitleggen en duiden. Dat doe ik met verschillende verhalen.


Mysterieuze dood Nicky Verstappen: vragen en antwoorden
De 11-jarige Nicky Verstappen werd in augustus 1998 tijdens een jeugdkamp dood gevonden op de Brunssummerheide. Een aantal vragen en antwoorden over de mysterieuze dood van Nicky.

DNA-verwantschapsonderzoek: wat is dat precies?
In het onderzoek naar de dood van Nicky Verstappen gaan politie en justitie een groot dna-verwantschapsonderzoek inzetten. In dit artikel leg ik uit wat zo'n onderzoek inhoudt.

Profiel van een dader
Wie heeft Nicky Verstappen 19 jaar geleden meegenomen van een zomerkamp op de Brunssummerheide en hem vervolgens voor dood achtergelaten in een dennenbosje? Verschillende verdachten werden opgepakt, maar de dader is nooit gevonden. Een deskundige uit België heeft voor het onderzoeksteam in 2001 een daderprofiel opgesteld en heeft dat nu op verzoek van datzelfde team geactualiseerd. Lees hier meer.

DNA-onderzoek: Zoon Jos doet niet mee, vader Hub wel
Bij de familie Widdershoven uit Landgraaf denken ze verschillend over deelname aan het grootscheepse DNA-verwantschapsonderzoek in de zaak-Nicky Verstappen. Vader Hub doet wel mee, maar zoon Jos niet. Lees hier hun verhaal.

DNA-onderzoek Verstappen: 74 procent werkt mee tot nu toe
Het onderzoek duurt in totaal drie weken en is nu halverwege. Van de mannen die tot nu toe waren verwacht om wangslijm af te staan, is 74 procent komen opdagen. Dat blijkt uit berekeningen van L1.

Antwoorden op tien vragen over zaak-Nicky Verstappen
Het grote DNA-verwantschapsonderzoek in de zaak-Nicky Verstappen is zaterdag van start gegaan. Er leven nog veel vragen over deze zaak en het onderzoek. 1Limburg zet de tien meest gestelde vragen op een rij.

20 Jaar later: kans op succes kleiner
Het wordt nog moeilijker om iemand voor de rechter te slepen voor de dood van Nicky Verstappen. Er passeert op dat moment een belangrijke juridische grens, want na twintig jaar is de kans op verjaring groter. Een verhaal dat deze termijn duidt en een uitlegverhaal over verjaring.

Zaak Nicky gesprek van de dag, geen spoor van zoektocht
De zaak Nicky Verstappen is het gesprek van de dag in Sainte-Marie-aux-Mines, een bergdorp in de streek Vogezen, maar er is geen enkel teken van een zoektocht naar Jos Brech. Een verslag vanuit Frankrijk. 

Jos Brech komt naar Nederland: vragen en antwoorden
De man naar wie twintig jaar gezocht is in de zaak Nicky Verstappen komt donderdag aan in Nederland. Wat staat de hoofdverdachte te wachten als hij aan komt? Zeven vragen en antwoorden.

Wat we nog niet weten in de zaak van Nicky verstappen
Ondanks een grote doorbraak na een dna-match in de zaak Nicky Verstappen en de aanwijzing van Jos Brech als hoofdverdachte zijn er nog steeds veel vraagtekens.