blog
Weert landelijk op de kaart zetten, dat gebeurde eigenlijk tijdens en voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. Voor de NOS volgde ik de ontwikkelingen op de voet en maakte ik verschillende bijdrages samen met collega's.

Stemmen op poppetjes

Een kloof tussen burger en politiek? Niet in een plaats als Weert, zo op het eerste gezicht. Deze gemeente telt 50.000 inwoners en toch lijkt vrijwel iedere inwoner ten minste één lokale politicus te kennen. Van de carnavalsvereniging, de voetbalclub of de scouting. Niet minder dan 26 van de 29 raadsleden werden vier jaar geleden met voorkeurstemmen gekozen. Samen met collega's maakte ik over dit fenomen een reportage voor radio, televisie en online

NOS Nederland Kiest
Avondvullend verkiezingsprogramma vanuit Tivoli Vredenburg. We schakelen naar verslaggevers in Amsterdam, Emmen, Enschede, Rotterdam, Utrecht en Weert. Vanaf 21.00 uur de exitpoll. Voor de locatie Weert verzorgde ik de redactionele werkzaamheden: regelen van sprekers, instarts, content emn achtergrondinformatie voor mijn collega's. Bekijk de hele uitzending hier

PVV
In Weert is er geen PVV maar wel PVW: de Partij voor Weert. "Dat die afkortingen zo op elkaar lijken, is toeval", bezweert lijsttrekker Theo Smolenaers van deze nieuwkomer in de lokale politiek. "Ik voel me vooral verbonden met Pim Fortuyn." Bovendien staat er ook een regionaal bestuurslid van 50Plus op de kandidatenlijst van de Partij voor Weert. Voor online maakten we samen deze reportage. 

Bijzondere kandidaten 
Voor online en het Radio 1 Journaal tipten we oud-lijsttrekker Fanida Kadra: zijn voert campagne voor zichzelf  terwijl ze geen lijsttrekker is. Lees hier meer.