blog
Veel ophef over de verkoop van aan lap grond door de gemeente Venlo aan een projectontwikkelaar . De grond werd fors onder de taxatiewaarde verkocht aan de Roermondse projectontwikkelaar Piet van Pol. Dat blijkt uit onderzoek van L1.

Van Pol kreeg de grond, voor de bouw van een bioscoop, voor bijna 100.000 euro onder de taxatiewaarde.

Halverwege 2011 werd de grond getaxeerd op ruim 322.000 euro. Een half jaar later verkocht de gemeente het perceel voor 225.000 euro aan Van Pol. Taxateurs vinden dat een forse en ongebruikelijke prijsdaling. De gemeente Venlo zegt dat dit het gevolg was van onderhandelingen. Er was niet méér uit te slepen. De bioscoop in Venlo moet in februari klaar zijn.

Coalitiepartij CDA in de Venlose gemeenteraad eist opheldering van het college van Burgemeester en Wethouders.

Piet van Pol wordt op dit moment in verband gebracht met de corruptie-affaire van de Roermondse VVD-wethouder Jos van Rey. Van Pol zou in die zaak ook verdachte zijn. Zijn advocaat ontkent dat. De projectontwikkelaar zelf was niet beschikbaar voor commentaar.

In een schriftelijke reactie laat wethouder Satijn weten dat het Venlose college een zorgvuldige en rechtmatige afweging heeft gemaakt, en dat de verkoopprijs redelijk en acceptabel is.

Check hier de reportage

16-01 -2013

Ophef

De Venlose gemeenteraad gaat schriftelijke vragen stellen aan het college over een stuk grond dat voor een ton onder de taxatiewaarde is verkocht aan projectontwikkelaar Piet van Pol. Een meerderheid in de raad wil dat de onderste steen boven komt. Woensdag berichtte L1 over grond in de binnenstad die ver onder de taxatiewaarde door de gemeente Venlo is verkocht.

Coalitiepartij VVD is de enige partij die de grondverkoop en de ophef erover 'een storm in een glas water' vindt. Coalitiepartners CDA en PvdA willen wel weten hoe deze verkoop tot stand is gekomen.

Check hier de reportage

17-01-2013

Uitleg gemeente 

De Roermondse projectontwikkelaar Piet van Pol wilde aanvankelijk 185.000 euro betalen voor de grond van de nieuwe bioscoop in Venlo. Na onderhandelingen met de gemeente werd dat bod opgeschroefd naar 225.000 euro. Voor die prijs kreeg Van Pol het stuk bouwgrond van 1000 vierkante meter.

Dat blijkt uit antwoorden van het colllege op vragen van de gemeenteraad. Daaruit blijkt ook dat er bij de onderhandelingen is uitgegaan van een taxatiewaarde van de grond van 360.000 euro. Dat is nog enkele tientallen duizenden euro's hoger dan gedacht.

17-01-2013


Nog meer vragen 

De politiek in Venlo eist meer duidelijkheid over de deal met projectontwikkelaar Piet van Pol uit Roermond. Een aantal partijen neemt geen genoegen met de uitleg van het Venlose college.


18-01-2013

Check hier de reportage