BETROKKEN MAAR OBJECTIEF

Bernheze was voorafgaand aan de verkiezingen even het middelpunt vanwege de briefstemmen. Dat kwam mede doordat de NOS er verslag deed van het controleren van de poststemmen. Bernheze was uitgekozen omdat de NOS die gemeente 'geadopteerd' had en daarom extra volgde rondom de verkiezingen. Thomas Kusters verdiepte zich namens de NOS in die gemeente.

Thomas heeft in de weken voorafgaand een netwerk opgebouwd in Bernheze en omgeving. We kozen voor die gemeente omdat kabinetspartijen zoals CDA en VVD ook hier de grootste waren maar vooral ook omdat het de zwaarst getroffen gemeente is door corona. Naar verhouding stierven hier de meeste mensen. Wat voor invloed heeft dat op de verkiezingen? Wat is het voor gemeente? Wat speelt er? Wat vinden mensen belangrijk en juist niet belangrijk?

Dit heeft tot verschillende publicaties geleid. Die staan in het portfolio

 

 

Nieuws

Dossier jeugdcriminaliteit

De jeugdcriminaliteit verhardt. Wat betekent dat voor de straffen en vervolgens voor de jeugdgevangenissen? Met die vraag gingen David van Hulzen van de NOS en Thomas aan de slag. Dat leverde diverse verhalen op voor website, radio en televisie van de NOS. Ze zijn terug te lezen, kijken en luisteren in het portfolio

Lees meer