BETROKKEN MAAR OBJECTIEF

2021 Is het jaar van een nieuwe start als freelancer en dus ook een nieuwe website en huisstijl. Thomas focust zich op het uitzoeken van verhalen voor journalistieke producties en programma's vandaar de byline in de huisstijl: research en redactie.

Een silhouet van mijn gezicht vormt mijn beeldmerk, de echte kleur van mijn baard komt terug in het logo. De vorige website was gemaakt in kader van mijn afstuderen in 2010 en was daarom grondig aan vernieuwing toe. Neus wat rond en neem gerust contact op als je vragen hebt of als je denkt dat ik iets voor jou kan betekenen. 

Nieuws

Trainingen lokale journalisten

Van tip tot topstory, dat is de naam van de training die Thomas in opdracht van de NOS geeft aan journalisten van lokale en regionale omroepen. Dat gebeurt in kader van de versterking van de lokale journalistiek. Thomas heeft twee jaar lang voor lokale omroepen gewerkt als projectleider onderzoeksjournalistiek en coachte journalisten in het doen van onderzoek. Die ervaring zet hij om in een online training.  In de training zet Thomas de journalisten aan het denken over de contacten met bronnen en tipgevers en hoe je het vergaren van informatie kunt aanpakken. Ook maken de cursisten kort kennis met de WOB. De training duurt 1,5 uur en daarin probeert Thomas zoveel mogelijk praktische tips en handvaten mee te geven. Om de training speels te maken wordt gebruik gemaakt van breakoutrooms en Menti.

Lees meer