blog
Motorclub Hells Angels koopt een voormalig restaurant op de Markt in Kerkrade. Dat zegt de eigenaar van het pand tegen L1.

Joep J. die verdacht wordt van vastgoedfraude heeft een mondelinge overeenkomst bereikt met de motorclub. Die zouden 750.000 euro voor het pand neerleggen. J. heeft de sleutel al aan de motorclubleden gegeven. Het is onbekend wanneer ze zich er gaan vestigen en wat ze met het pand willen doen.

In Kerkrade zijn al langer spanningen rond de motorclub. De leden zouden verschillende horeca-eigenaren hebben geïntimideerd. Daarna is extra toezicht door de politie ingesteld. Ook is er permananent cameratoezicht.

Eén van de ondernemers die is lastiggevallen door Hells Angels is Suze Som, dochter van burgemeester Jos Som en eigenaar van Café Suus.

18-06-2014


Justitie: 'Hells Angels mogen pand niet kopen'

Jusititie geeft geen toestemming voor de verkoop van het pand in Kerkrade waar de Hells Angels zich in willen vestigen.

Het pand is van de omstreden vastgoedhandelaar Joep J., die wordt verdacht van vastgoedfraude. Justitie heeft beslag gelegd op het pand aan de Markt. Er zou al een mondelinge overeenkomst zijn tussen J. en de Hells Angels, voor een bedrag van 750.000 euro.

J. heeft de sleutel al aan de motorclubleden gegeven die deze week het pand diverse keren hebben bezichtigd. De Hells Angels willen er een café in vestigen.

De Hells Angels mogen wel een voorlopig koopcontract sluiten, maar de overdracht kan niet plaatsvinden

Burgemeester Jos Som heeft inmiddels ook gereageerd. "Wij worden niet gelukkig van de voornemens van de Hells Angels. Voor de veiligheidsgevoelens van ondernemers en inwoners is dat niet goed," stelt Som.

"Ik denk dat we heel duidelijk moeten laten zien dat intimiderend of crimineel gedrag onacceptabel is. Het OM heeft aangegeven dat de aankoop van het pand dus niet mogelijk is. Mochten er toch activiteiten plaatsvinden, dan neem ik verdere maatregelen. Ik voel me gesterkt door het gesprek met de minister en de gouverneur over de zogeheten Outlaw Motor Gangs."


19-06-2014

'Verkoop rond'

De verkoop van een voormalig restaurant op de Markt in Kerkrade aan de Hells Angels is rond. Dat zegt eigenaar Joep J.


Volgens de verdachte van vastgoedfraude heeft de motorclub al een bedrag van 10 procent aanbetaald. In totaal zou er 750.000 neergelegd worden voor het gebouw. De officiële overdracht bij de notaris moet nog plaatsvinden.

Justitie probeerde eerder de verkoop te blokkeren. Ze had al eerder beslag gelegd op het pand omdat ze de eigenaar verdenkt van vastgoedfraude.

Het is nog onbekend wanneer de overdracht van het pand plaatsvindt. De Angels zijn al in bezit van de sleutel. Ze zouden er een kroeg willen beginnen.

22-07-2014