blog
De strafzaak van de moord door Erik E. op zijn vrouw Kathleen Cremers moet voor de zoveelste keer opnieuw. De ouders en familie van het slachtoffers zijn radeloos. De verdachte en zijn advocaat zijn opgelucht.

70 keer gestoken
Het hof achtte in 2012 bewezen dat Erik E. met voorbedachten rade zijn vrouw 70 keer met een schroevendraaier had gestoken. De man werd daarvoor tot 18 jaar cel veroordeeld, maar zijn raadsman betoogde met succes dat moord niet kon worden bewezen. Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden moet de zaak opnieuw behandelen.

Bekentenis
Het is de zoveelste keer dat rechters zich over de zaak buigen. In eerste instantie werd Erik E. door de rechtbank in Roermond veroordeeld tot 15 jaar cel. In hoger beroep sprak het gerechtshof in Den Bosch hem vrij. In cassatie bepaalde de Hoge Raad dat de zaak moest worden overgedaan door het gerechtshof in Arnhem. Daar bekende Erik E. voor het eerst zijn vrouw te hebben gestoken. Hij zei dat dat was gebeurd in een opwelling, maar de rechter oordeelde dat er sprake was van opzet en koel beraad en veroordeelde hem tot 18 jaar celstraf.

Kijk hier het interview met de ouders van Kathleen Cremers

Kijk hier het interview met de advocaat van Erik E. 

18-02-2014