blog
Het grootschalige nieuwe DNA-onderzoek in de zaak Nicky Verstappen lijkt een fiasco te worden. Dat zegt de moeder van Nicky Verstappen. Volgens haar heeft van de ruim 100 opgeroepen mannen, één derde geweigerd hebben om DNA af te staan. Justitie ontkent de lage opkomst.
Volgens het Openbaar Ministerie hebben inderdaad nog niet alle opgeroepen mannen DNA afgestaan.Een deel daarvan wil wel, maar zou nog niet in de gelegenheid zijn geweest zegt justitie.

'OM liegt'
Het Openbaar Ministerie liegt over het nieuwe DNA-onderzoek in de zaak Nicky Verstappen. Dat zegt misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Volgens De Vries heeft de Officier van Justitie die met de zaak bezig is, zelf verteld dat de opkomst teleurstellend is. 'Als ze dat nu ontkennen, dan is er iets heel goed mis binnen het Openbaar Ministerie in Maastricht', zegt de misdaadverslaggever.

Nicky Verstappen werd in 1998 dood gevonden op de Brunsummerheide. Hij was daar op kamp. Toen 'ie werd gevonden was hij al anderhalve dag vermist. Met nieuwe technieken was op de kleding van Nicky toch een DNA-spoor gevonden. Dat was dit voorjaar voor justitie aanleiding om een groot DNA-onderzoek te doen. Justitie verwacht volgende maand het onderzoek af te ronden en maakt dan ook bekend hoeveel mannen in totaal hebben meegewerkt aan het onderzoek

Bekijk hier de reportage en luister hier naar het gesprek met Peter R. de Vries.

10-09-10