De betrokkenen bij het samenwerkingsproject tussen L1 en EenVandaag zijn zeer tevreden over de samenwerking. Beide omroepen willen de samenwerking voortzetten.

Voor L1 werkte Thomas Kusters  samen  met verslaggever Henk van der Aa van EenVandaag. Zij maakten samen twee verhalen die zowel bij L1 als EenVandaag zijn uitgezonden.

Het eerste verhaal ging over de bezuinigingen en opkomsttijden van de brandweer. Deze reportage heeft veel stof doen opwaaien in brandweerland.

Het tweede verhaal ging over de gevolgen van de invoering van de wietpas. Dit verhaal was zeer succesvol: het is door meerdere media opgepikt en leidt zelfs tot een debat in politiek Den Haag.

Voorafgaand aan de samenwerking werd ook al samen een verhaal gedraaid over de toekomst van de carnaval en na afloop ook een onderzoek met reportage over de verkiezing van Jos van Rey. Ook wisten L1 en EenVandaag elkaar snel en makkelijk te vinden bij het uitwisselen van materiaal.

De samenwerking wordt dan ook doorgezet. Zo hebben Henk en ik nog wat verhalen op de rol staan die we samen willen maken. Ook wordt er beeldmateriaal uitgewisseld. Deze samenwerking zorgt ervoor dat er productiekosten worden bespaard en redactioneel is er een grotere slagkracht. L1 kan zijn lokale contacten inzetten en EenVandaag zijn landelijk netwerk.