Vier lokale omroepen bundelen in 2019 de krachten op het gebied van onderzoeksjournalistiek. Thomas Kusters geeft leiding aan dat project. 

Provinciale Statenverkiezingen interessant maken voor het hele land. Dat was het doel van het project van de NOS voor de Provinciale Statenverkiezingen van 2019. 

Ruim 10 jaar lang werkte Thomas Kusters als freelance redacteur en verslaggever voor L1. Daar komt in 2019 een einde aan. 

Een zaak die me al jarenlang intrigreert en aan het hart gaat. Begin 2017 kreeg ik de unieke kans om de nieuwste ontwikkelingen van dichtbij mee te maken en getuige te zijn van een historische doorbraak. 

Voor de NOS verdiepte Thomas Kusters zich wekenlang in Weert. Want hij maakte onderdeel uit van de tweekoppige stadsredactie voor deze Midden-Limburgse gemeente. Deze stad was uitgekozen door de NOS omdat Weert hét voorbeeld is van gemiddeld Nederland.

Het heeft iets weg van een specialisatie: Voor de NOS richt ik mij sinds kort op de motorclubs en zware criminaliteit in Zuid-Nederland. 

Thomas Kusters heeft zijn werkgebied en opdrachtgevers uitgebreid. Sinds 1 juni 2014 werkt hij als freelance binnenlandredacteur voor de NOS.

Bijna een half jaar heeft Thomas nieuwe werkzaamheden voor  L1: kernredacteur en verslaggever. Ook op deze plek maakt Thomas Kusters Journalistieke Producties met passie interessante verhalen.

Een onderzoeksreportage, een reportage gemaakt in het veld en een documentaire. Dat is nu allemaal te zien in mijn portfolio.

De betrokkenen bij het samenwerkingsproject tussen L1 en EenVandaag zijn zeer tevreden over de samenwerking. Beide omroepen willen de samenwerking voortzetten.