Thomas Kusters - Portfolio
blog

Zoals in mijn blog beschreven ben ik specialist in de zaak van de mysterieuze dood van Nicky Verstappen. Mijn taak is om nieuws zo snel en accuraat mogelijk te verslaan. Maar ook uitleggen en duiden. Dat doe ik met verschillende verhalen.

Weert landelijk op de kaart zetten, dat gebeurde eigenlijk tijdens en voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. Voor de NOS volgde ik de ontwikkelingen op de voet en maakte ik verschillende bijdrages samen met collega's.

Aan de vooravond van de inhoudelijke behandeling van de rechtszaak Michael P. maakte ik een verhaal over Tbs. Aan de hand van een oproep van Tbs-advocaten werden zwaktes ivan het systeem bloot gelegd. 

Zo vaak had ik er al over geschreven en over verteld: de Bandidos. De beruchte motorclub zette begin 2015 voet aan Nederlandse bodem en dat veroorzaakte veel onrust.

Hij kwam uit Weert en was de 'rotste appel sinds tijden' van het Nederlandse politiekorps, volgens de toenmalig korpschef. Het gaat om politiemol Mark M.

De ontwikkelingen rond een van de grootste champignontelers van het land volgde ik op de voet en deed ik onderzoek naar het bedrijf. Het genoot tot augustus 2012 na een inval van de de politie die faam. Ruim vier jaar na dato lag er een vonnis.

Het taxigebruik van wethouder Satijn uit Venlo is in 2015 fors verminderd nadat daar kritiek op was.

Fors meer clubs vragen aan vrijwilligers een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG), dat is een bewijs dat ze in het verleden niet de fout in zijn gegaan. Veel verenigingen verplichten de VOG. Het aantal aanvragen daarvoor is sinds september vorig jaar explosief gestegen.

Hardlopen op een parcours met muren en slootjes en kruipen door de modder. Obstacle runs zijn populair. Maar de veiligheid is iedere keer anders geregeld en is niet altijd in orde.

Steeds meer brandweerkorpsen nemen maatregelen om de kans op kanker te verkleinen. Brandweermensen hebben een verhoogd risico om die ziekte te krijgen.